måndag 27 oktober 2014

Yoghurtglass med lingon och lakrits



En efterrätt kan knappt bli enklare att laga än detta, det tar ungefär 3 minuter att förbereda och sen är det bara att vänta på att den ska frysa. Det är en fördel att ha en glassmaskin men det är inget måste, man kan bara frysa den även om det tar lite längre tid.

För 2-3 personer

Lingonglass

2 dl turkisk yoghurt
1.5 dl rårörda lingon (Felix)
1 äggula

Istället för rårörda lingon kan man använda frysta lingon och socker efter smak.

Lägg allt i en mixer och mixa tills det är slätt. Kör det i glassmaskin tills den blir fast och frys sedan i en burk, ca 1.5 timme. Alternativt häll det i en burk direkt och frys, men då får man nog räkna med någon timme extra i frysen.

Sprinkla lite saltlakritspulver över, jag dekorerade även med några sockerkulor vi råkade ha hemma.
Saltlakritspulver finns oftast att köpa i större butiker, vid bakavdelningen.

Noterade att denna glassen inte smälter så fort som jag tycker annan hemgjord glass har tendens att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar