måndag 6 oktober 2014

Baconpannkakor med äpple, spenat och gräddfil




En lite matigare pannkaka och ett alternativ till vanligt fläskpannkaka i ugn. Funkar såväl till brunch, lunch eller middag och det är snabbt och väldigt enkelt att göra.

Till 3-4 personer, beroende på hur hungrig man är.

Baconpannkakor
Ca 8-10 st

3 ägg
2,5 dl vetemjöl
6 dl lättmjölk
1 paket bacon (140g)

Varken smör eller salt behövs i smeten eftersom där är bacon i.

1. Stek baconet knaprigt på låg värme för att inte bränna fettet.
2. Finhacka baconet
3. Blanda ihop pannkakssmeten (ägg, mjöl och mjölk) och häll i baconfettet och det hackade baconet.

Stek pannkakor i en liten stekpanna med en klick smör.

Fyllning
Färsk babyspenat
Bacon
Äpple
Gräslök

Stek lite mer bacon, skiva upp äpple. Fyll en pannkaka med dessa, lite babyspenat och färsk gräslök. En klick gräddfil till är gott.

Barnen kan man lura med att det är vanlig pannkaka. Servera med lite frukt eller lingonsylt så är det ändå en ganska matig måltid, speciellt om man använder fullkornsmjöl eller liknande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar