torsdag 9 oktober 2014

Salsicciapytt med rödlök och brysselkål



För 4 personer

Salsicciakorvar, ca 500g
Potatis (fast), 800-1000g
Brysselkål, 300-400g (färsk)
Rödlök, ca 4 medelstora, ca 350 g
Olja
Dijonsenap
Pressad citronsaft
Salt
Peppar
Timjan

Sätt ugnen på 150 grader.
1. Ta fram en ugnsplåt och lägg på bakplåtspapper.
2. Dela potatisen i lite mindre bitar och skiva korven.
3. Dela lökarna på längden i 4 klyftor.
4. Skär av roten på brysselkålen och ta bort eventuella vissna blad.
5. Släng allt på ugnsplåten i en hög och klicka en dryg matsked dijonsenap ovanpå, samt ringla lite olja över. Använd händerna och kleta in det så det blandas över alla ingredienser. Sprid ut allt jämnt över plåten.
6. Krydda med lite timjan (torkad eller färsk). Salta och peppra och pressa lite citronsaft över alltihop.
7. Sätt in det i ugnen och låt det stå på den låga värmen tills potatisen är nästan klar, runt 15-20 minuter. Öka sen temperaturen till 220 grader och sätt på grillen på ugnen för att allt ska få lite färg, tills potatisen är helt klar. I och med den lägre värmen i början hinner löken och kålen bli mjuk innan det bränns.

Toppa gärna med lite färsk gräslök eller färsk timjan.

Sen är det bara att äta. Extremt lätt, tar ca 10 minuter max att skära upp sakerna och sen sköter ugnen resten. Och det är precis lagom gott. Korv och potatis brukar även gå hem hos kidsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar