torsdag 23 oktober 2014

Chistorras med paprikapuré, pestokrutonger och lime



Superenkel förrätt, med mycket smak.

För 2 pers

Krutonger
Tärna en skiva vitt bröd och kleta in det med grön pesto. Lägg det i en form i ugnen och rosta tills det börjar bli knaprigt. Ta ut och låt svalna.

Chistorras
Använd en god färsk chistorras, ca 120 g. Skiva den och stek. Häll inte bort det goda stekfettet.

Paprikapuré
Strimla en röd paprika i tunna strimlor. Lägg det i en stekpanna med lite smör, och häll i ca en halv dl rött vin. Låt det ligga och puttra en stund tills paprika blir mjuk.
Ta lite av stekfettet från korven och häll i, kör det sedan i en mixer tills det blir relativt slätt.

Servera med paprikapurén underst, lägg på korv och krutonger. Häll lite av stekfettet runt om som en sås, det har mycket smak. Riv lite limeskal över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar