måndag 2 november 2015

Havtornspanacotta med biscotti och lemon curd



Väldigt lättgjord liten efterrätt som man kan göra i förväg. Biscotti (även kallat cantuccini) är en italiensk mandelskorpa, finns färdiga sådana att köpa i affären. Havtornen ger en ganska säregen och aningen bitter smak, så en söt lemon curd passar bra till.

Vill man kan man byta havtornen mot hallon, blåbär, björnbär eller vad man nu vill ha för smak.

För 3 små portioner

1 dl havtorn
0.5 dl pressad apelsinsaft (ca ½ apelsin)
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
2 msk socker
1½ blad gelatin

1. Lägg havtornen i en liten kastrull, värm på och mosa bären med en sked eller nåt. Sila av saften och släng resterna.
2. Häll tillbaka saften i kastrullen och lägg även i mjölk, socker, grädde och apelsinsaft.
3. Lägg gelatinet i lite kallt vatten så det blir mjukt.
4. Koka upp och lägg i gelatinet, blanda runt och se till att gelatin och socker löser sig.
5. Häll sedan upp i glas eller vad det ska serveras i.

Ställ några timmar i kylen så det hinner stelna. Ta fram lite innan servering så de inte är helt kylskåpskalla.

Servera med en liten klick lemon curd, krossad biscotti och några klyftor apelsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar