tisdag 4 oktober 2016

Chilisås #9 - Aji Omnicolor



0.25 dl vinäger
0.75 dl socker
0.75 dl vatten
17 st Aji Omnicolor (45 g)

Skördade en blandning av mina Aji Omnicolor, både gula omogna och några röda mogna. De är goda redan som gula, med en tydlig smak av ananas. Alla har inte Omnicolor tillgängligt, men byt ut det annars mot vanlig röd köpechili, men ta då ca 140-150 g istället för den är svagare, och inte heller lika smakrik.

1. Häll allt i en mixer och mixa tills chilin är finfördelad.
2. Häll i en kastrull och värm upp lite försiktigt, inte så det kokar men bara så sockret löser sig ordentligt.
3. Häll i en rengjord burk eller flaska.

Såsen var lite av en sweet chili, men Omnicolorn har en del hetta ändå som kommer genom. Blev väldigt mycket smak bara av chilin i sig utan andra tillsatser.

Förvara i kylskåp, det håller i flera veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar