tisdag 1 december 2015

Pilgrimsmusslor med blomkålspuré, lök, päron och regnbågsrom




Trevlig och lättgjord förrätt som ser trevlig ut. Pilgrimsmusslor kostar dock en del, men de går att byta ut mot räkor, snabbstekta grönmusslor eller annat som är lite billigare. Blir gott oavsett. Även regnbågsrommen är ganska dyr, men man behöver bara en matsked per tallrik och det köps oftast i lösvikt i fiskdisken.

För 2 personer

Blomkålspuré
200 g blomkål
25 g smör
Salt

1. Koka blomkålen tills den är mjuk. Mosa och blanda i smör och salta lite.
Den kan svalna och så kan man värma den snabbt i micron innan servering

Pilgrimsmusslor
6 pilgrimsmusslor

Fixa klart allt annat innan, stek musslorna som det sista man gör och servera direkt.
1. Dela musslorna på mitten (så de blir hälften så höga).
2. Salta lite och stek i het panna med smör ca 20 s per sida, salta och peppra lite.

Servera med purén underst, lägg på musslor. Servera med lite finhackad rödlök och/eller salladslök, regnbågsrommen och päron skuret i stavar samt några blad ruccula om man vill ah lite extra grönt. Använd fasta päron, det ger lite crunch åt rätten och smaken passar med de andra smakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar