lördag 12 december 2015

Kryddad bulgur med kyckling och mangochutney-sås



Snabblagat med mycket smak. Bulgur i sig är nyttigt men rätt smaklöst men med en kryddblandning i den så löser man det.

För 2 portioner

Bulgur
1.5 dl bulgur
3.5 dl vatten
½ grönsaksbuljong


Kryddblandningen
2 msk olivolja
1 tsk sriracha chilisås
1 msk paprikapulver
4 bitar soltorkade tomater
1 krm rökt paprika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 klyfta vitlök
1 schalottenlök
1 tsk spiskummin
2 korianderrötter (eller ca 2-3 msk hackad färsk koriander)


1. Finhacka tomat, vitlök och schalottenlök och blanda med resten av kryddorna och oljan. Stek det några minuter på låg värme i en stekpanna så det blir till en kryddpasta. Ställ åt sidan.
2. Koka bulgur med buljongen tills det är klart. Blanda sen det med kryddblandningen.

Kyckling
2 st lårfiléer

1. Stek kycklingen i olja, salta och peppra den lite och krydda eventuellt med lite paprika. Bulguren har dock smak så det räcker, så salt och peppar på kycklingen är tillräckligt.

Sås
1.5 dl turkisk yoghurt
1 dl mangochutney

Bara att blanda ihop så är det klart

Servera med lite inlagd rödlök (recept här), sallad, kål eller nåt man tycker passar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar