söndag 4 oktober 2015

Chistorras med örtmos och stekta tomater



Denna chistorra är utan tvekan min favoritkorv. Inte stark men ändå med mycket smak. Här är lite korv med mos, som sig bör.

Korven är denna, den finns i Malmö hos Korvhuset eller på Ica Maxi (Emporia iaf), och säkert i många andra större mataffärer.


För 2 portioner

Korv
1 paket korv, 200g

1. Stek korven hel på låg värme så den inte bränns och så man inte bränner saften som rinner ut från den. Den har massor med smak och agerar sås sedan. Stick några hål i korven så saften rinner ut.

Örtmos
5-7 mjöliga potatisar, beroende på storlek
10 cm purjolök
Färska örter om man har, eller torkade om man inte har.
Smör
Mjölk

1. Koka potatisen. Använd alltid mjölig potatis för mos.
2. Stek under tiden fint strimlad purjolök i en stor klick smör, ca 30-40 g tills den börjar bli mjuk, ställ den sen åt sidan.
3. Finhacka örterna. Jag använde salvia, gräslök, timjan och rosmarin (alla färska). Men man kan ta det man har hemma. Efter jag hackat allt var det ca 1½ dl örter. Det krävs ganska mycket för att faktiskt ge moset smak. Har man inte färska så använd torkade örtkryddor och smaka av efter hand.
4. Värm ca 1-1½ dl mjölk och blanda ner i potatisen tillsammans med örterna och purjolöken, mosa och salta och peppra. Tillsätt mer mjölk om det behövs

Tillbehör
8-10 körsbärstomater
Svarta oliver
Färsk gräslök
Skyn från korven

1. Lite innan korven är klar, släng i tomaterna hela i samma stekpanna och låt dem steka med i skyn från korven. Sedan är det bara att servera. Oliverna serveras som de är och toppa med lite gräslök och stekskyn från korven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar