tisdag 6 juni 2017

Kyckling med chorizo, majs och tomatsås



Kyckling i kombination med majs som är kryddad med chorizo. Riktigt gott :)

För 3 portioner

Kyckling
3 st kycklinglår med skinn

Kycklingen är bäst om den benas ur så blir det enklare att äta det. Det är dock lite meck med att få av benet så man kan ersätta med kycklinglårfilé som är urbenad från början men då får man inte skinn med (Iaf inte på Kronfågels variant).

1. Bena ur kycklingen.
2. Salta och peppra och krydda med lite timjan.
3. Sätt i ugnen på ca 170C tills den är klar.

Tomatsås
1 ask cocktailtomater, 200-250 g
1 klyfta vitlök
1 tsk oregano
Halv dl vatten
Salt och peppar
½-1 msk sriracha
1 msk balsamvinäger

1. Lägg allt i en kastrull och låt det koka på låg värme tills tomaterna blir mosiga. Mixa det sen med en stavmixer.
Man kan göra såsen innan och sen bara värma den.

Majs

2 burkar majs
Goda chorizo, ca 200g

1. Kör korven i en mixer så den blir smulad.
2. Stek majsen och korven i lite olja tills majsen blir nästan bränd, lite som grillad majs.


Servera med färsk timjan och några klyftor tomat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar