lördag 12 maj 2018

Halloumi, rostade rödbetor, blomkålsmos och rostat rödbetsbröd med tryffeldressing



En vegetarisk smarrig middag som kräver några steg men gott blir det.

Har ingen "för 4 portioner" på denna eller så men jag minns inte riktigt hur mycket jag hade i. Kanske sämsta receptet nånsin men man får avgöra lite själv i hur mycket som behövs för att föda x antal personer.

Rödbetsbröd
Börja med bröden. De ska torkas i ugnen och tar en stund men kan göras i förväg.

Rödbetor, färska
Vitt gott bröd, gärna surdegsbröd, typ Levain-liknande.
Olja

1. Skiva brödet i riktigt tunna skivor, typ 3-4 mm.
2. Skala rödbetor, hacka ner i småbitar, krydda med lite salt och peppar. Lägg det i en mixer och kör det till en sås.
3. Sila av saften och häll i oljan. Typ 1 msk om man gör för 4 portioner.
4. Doppa bröden i saften. Låt det rinna av lite.
5. Rosta bröden på en plåt i ugnen. Runt 150C. Tills de är torra och krispiga,


Rostade rödbetor

1. Klyfta rödbetorna, krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen på ca 200C tills de är mjuka.

Blomkålsmos

Blomkål (typ en hel till 4-5 portioner)
Vispgrädde
Smör

1. Koka blomkålen, delad i småbitar, tills den är mjuk.
2. Mixa den med en stavmixer och häll i grädde lite i taget, samt nån klick smör om man vill. Mängden grädde beror lite på hur mycket blomkål det är. Häll i nån matsked i taget och mixa tills det känns som rätt konsistens som man vill ha den. Salta lite.

Tryffeldressing

Färska rödbetor
Tryffelolja
Vitvinsvinäger

1. Skala rödbetan. Behövs nog bara en stor rödbeta för detta till ca 4 pers. Mixa den till en puré.
2. Sila av saften från rödbetan.
3. Blanda med tryffelolja, ca en msk och en tesked vinäger. (baserat på saften från en stor rödbeta).

Halloumi
1. Stek den i en panna tills den får yta.


Servera med nåt grönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar