onsdag 27 september 2017

Tomatmarmelad

Fick en hel del tomater som inte hann mogna ute innan kylan kom. Plockade in alla och lät det ligga på en bricka inne men vissa ville ändå inte mogna. Lite synd att slänga, så jag gjorde marmelad av de gröna tomaterna istället. Passar fint till ostbrickan!



400 g omogna körsbärstomater
½ lime (saften)
2 dl socker
½ dl vatten
10 ml (2 tsk) äppelcidervinäger
En nypa salt och svartpeppar

1. Hacka upp tomaterna i lite mindre bitar och häll allt i en kastrull.
2. Koka upp och sänk sedan värmen och låt det stå och småkoka i ca 20 minuter. Man kan mixa med en stavmixer om man vill ha marmeladen slätare, jag valde ett mellanting där jag bara mixade lite så där fortfarande är lite större tomatbitar kvar.
3. Häll upp den kokande marmeladen i täta burkar. Förvara mörkt och svalt, den kommer hålla väldigt länge så länge burken är oöppnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar