torsdag 17 mars 2016

Odlingen hittills i år

2016-03-15

Börjat växa på rätt bra nu, var lite segt i början för det blev för kallt i källaren innan jag hann skaffa ett extra element.

Så här ser det ut efter ca 2 månader och 3 dagar, då chilin såddes.


2016-03-06

Idag påbörjades ombyggnad av grillskjulet. Ska bli nya fönster, fler fönster, nytt kanalplasttak och odlingskärl inuti. 9x70 liter kärl, samt lite mindre krukor. Förhoppningsvis hinner jag bli klar under mars månad.




2016-03-04

Idag sådde jag mina tomater, blev 4 olika sorter i år. 
Ace 55 VF - En stor röd tomat
Cream sausage - En gul plommontomat
Red pear - Röd plommontomat
Golden bumble bee - En rödgul körsbärstomat

Chilin börjar repa sig och växa lite bättre igen efter att de kom bort från bevattningsmattan. Chilin har även fått en nematod-behandling mot sorgmyggorna som härjade, förhoppningsvis slipper jag det snart.

2016-03-01

Visade sig att krukorna var lite små för underbevattning så tog bort brickorna igen. Men det växer på, om än lite långsamt men det tar sig nu. Nu när jag inte har underbevattning har jag börjat gödsla med en blandning av epsomsalt och Biobact Tomat, får hoppas tillväxten ökar lite på chilin snart.
Snart är det dags att sätta tomaterna också.


2016-02-25

Idag har jag äntligen fått klart med att plantera om allt som behövdes, och så fick jag satt det på mina underbevattningsbrickor.





2016-02-18




Främst är det chili som har såtts, det andra sås senare. Det blev några sorter till som åkte i jorden.Sorterna jag har i år, inkl det jag sått, fått och övervintrat är:

Habanero
Jalapeno
Jalapeno giant
Adorno tabasco
Carolina reaper
7 pot chocolate
Dorset naga
Moruga scorpion
Takanotsume
Tucorrrique yellow
Hot lemon
Aji omnicolor
Nepalese bell
Jamaican red mushroom
Paprika
Spetspaprika
Hot Lemon (Aji Lemon Drop)
Almapaprika
Fresno Orange

Utöver chilin kommer det odlas, gurka, tomat, musmelon, örter och lite annat blandat.



Jag byggde ett bord och en lamparmatur som är 1.2 kvadratmeter stor, där lamporna totalt har 220W effekt. Det är T5 lysrör som är på 2700-6500K. Sådde de första fröerna den 14:e januarioch sen har några extra såtts i omgångar efter det.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar