söndag 8 mars 2015

Hamburgerbröd

Jag testade att baka egna hamburgerbröd, det var väldigt enkelt och resultatet blev bra. Gott med nygräddade bröd, det lyxar till burgaren.



4-5 st stora hamburgerbröd
½ paket jäst (färsk)
25 g smör
2½ dl mjölk
5½ dl vetemjöl special
Salt
Ägg att pensla med
Sesamfrön

1. Smält smöret och häll i mjölken och värm det så det är runt 35C. Smula i jästen och se till att den löser sig. Släng i mjölet och salt, ca en halv tesked. Knåda degen ordentligt, ca 10 minuter eller bara kör den i en köksmaskin.
2. Låt degen jäsa i 45-60 min.
3. Dela degen i 4-5 delar, forma det som hamburgerbröd. Om man vill kan man låta det jäsa lite till nu, men jag orkade inte vänta och sket i det men det blev gott ändå. Vispa ägget och pensla och toppa med sesamfrön.
4. Grädda ca 10-12 minuter i en ugn som är 225C.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar