torsdag 1 oktober 2015

Pasta med köttbullar, tomatsås och trattkantareller



Riktigt lättlagad och smakrik pastarätt som smakar bättre än den kanske ser ut, med hemmagjord tomatsås och goda trattkantareller.

2 portioner

Sås

Börja med såsen.

10-12 körsbärstomater (helst smakrika sådana, tex Romantica)
1 msk japansk soja
½ matsked oxfond
2 msk grön pesto
½ dl vatten
2 msk balsamvinäger
1 klyfta pressad vitlök
2 msk olivolja
1 liten rödlök, finhackad
Svartpeppar
3 dl torkade trattkantareller

1. Lägg de torkade trattkantarellerna i vatten 20 minuter innan så de mjuknar.
2. Stek kantarellerna i en stor klick smör, häll i dem i såsen efter den är klar.
3. Hacka upp tomaterna och blanda resten av grejerna. Koka sedan såsen tills tomater böjar bli så mjuka så du kan mosa det. Kokar det bort för mycket så tillsätt lite vatten. Ställ såsen åt sidan när den är klar.

Köttbullar

400 g nötfärs
1 msk dijonsenap
Salt, peppar

1. Rulla stora köttbullar. Stek en liten stund så i smör de får yta, häll sedan över såsen och svampen och låt småkoka under lock tills de är färdiga.

Koka valfri pasta och servera med färsk basilika och parmesan om man har det hemma, vilket jag inte hade...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar