torsdag 4 juni 2015

Hjortbiff med fylld bakpotatis och svampsås



5 portioner

Hjortbiff
1 kg hjortfärs
½ dl vispgrädde
½ msk lökpulver
Salt och peppar

1. Blanda ihop allt och forma till 5 rejäla biffar. Stek i smör tills de är klara. Biffen får gärna vara lite rosa i mitten. Hjort är väldigt magert så översteker man det blir biffen torr.

Bakpotatis
5 halvor bakpotatis
Grana padano / parmesanost
Färsk gräslök
Salt och peppar.

1. Dela potatisarna på längden i halvor och lägg i en ugnsform med skalet uppåt. Ha i ugnen tills potatisen är mjuk och skalet blivit lite krispigt.
2. Ta ut potatisarna och gröp försiktigt ur dem, och lägg potatisen i en skål.
3. Riv osten (en rejäl näve) och hacka gräslöken och blanda det med potatisen och lägg sedan tillbaka det i potatisskalen. Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen tills de får fin färg.

Svampsås
Gör bara en enkel svampsås till, passar väldigt bra. Använd vilken svamp som helst, men gärna kantareller, trattkantareller eller karljohansvamp.

Är svampen torkad så blötlägg den en timme innan.
Stek sedan svampen i lite smör, häll på lite matlagningsgrädde eller vispgrädde och låt koka ihop snabbt. Släng eventuellt i en liten skvätt viltfond eller oxfond (ca 1 msk) och lite svartpeppar.

Servera allting och toppa gärna med lite färsk gräslök


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar