måndag 1 december 2014

Thaigryta med kyckling och grönsaker



I detta receptet används currypasten som jag gjorde innan, receptet finns här. Har man inte gjort currypasten innan så kan man använda färdigköpt, men då får man anpassa mängden efter styrkan på den.

För 4-5 personer

5 st benfria kycklinglårfiléer
140 g bambuskott, avrunnen vikt
15 cm purjolök
1 st pak choi
10-12 sockerärtor
4 dl kokosmjölk
2 dl mjölk
2 msk kycklingfond
1.25 dl hemmagjord currypaste
Cashewnötter
Färsk koriander
Chili

Börja med att sätta ris på kok.

1. Strimla kycklingen och alla grönsakerna (bambu, purjolök, sockerärtor och pak choi).
2. Hetta upp olja i en wokpanna och släng sedan i currypasten och stek den under omrörning i ca 1 minut.
3. Släng i kycklingen, rör runt det lite snabbt och stek i 1-2 minuter, fortsätt rör så inte kryddorna bränns vid.
4. Släng i alla grönsaker och stek några minuter till.
5. Häll sedan i kokosmjölk, kycklingfond och mjölk, låt det koka upp och låt det sen stå och puttra tills riset är klart.
6. Om man vill kan man rosta cashewnötterna i en torr stekpanna, men det är inte nödvändigt.

Servera med riset och nötterna och lite färsk koriander. Rätten är mild i styrkan så om man vill kan man ha lite chili över också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar