måndag 29 december 2014

Pitaburgare med inlagd rödlök och bacondressing


En hamburgertallrik, fast med pitabröd och en sjukt god bacondressing.

För 2 personer

Bacondressing
1 paket bacon
12-14 gurkbitar, inlagda (vanliga Felix saltgurka eller vad som helst)
1 msk ketchup
2 tsk sriracha chilisås
3 msk creme fraiche
2 msk majonnäs

1. Stek baconet knaprigt, låt det svalna och hacka det i småbitar.
2. Hacka gurkan i småbitar och blanda ihop alla ingredienserna.

Inlagd rödlök
Det blir mycket mer lök än vad som behövs till burgarna men om man ändå gör det kan man göra lite extra för det är gott till mycket annat. Gör den helst 5-6 timmar innan, eller dagen innan.

3 rödlökar
1.5 dl socker
3 dl vatten
1 dl vitvinsvinäger
2 lagerblad
2 krm svartpeppar
1 msk sriracha chilisås

Dipsås
1 klyfta vitlök, pressad
1 dl creme fraiche
Salt, peppar

1. Skiva löken så tunt det går. Lägg löken i en glasburk som har lock.
2. Blanda ihop alla andra ingredienser i en kastrull, koka upp det och häll ner i glasburken, över löken. Sätt på locket.
3. Låt stå i rumstemperatur några timmar och ställ sen i kylen.

Värm pitabröd en kort stund i ugnen och skär upp dem, lägg i dressing, lök, tomat och krispig sallad.
Stek hamburgarna och servera med pommes med dipsås och lite hemmagjord grillkrydda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar