torsdag 18 december 2014

Kycklingmacka med jordnötssmör, inlagd lök, oliver, sockerärtor och romansallad




En lite annorlunda macka som fungerar fint som middag. Jag hade lite diverse saker hemma så testade för att se om det funkade. Det gjorde det, det var väldigt gott.
Kycklinglåren är att föredra framför kycklingfilé, filén blir mycket torrare.
Den syltade löken hade jag i kylen för det blev över efter en annan middag. Ska man göra den är det att rekommendera att man gör det dagen innan, eller minst 5 timmar innan så den hinner stå lite.

För 2 personer

Kyckling
2 benfria kycklinglår
1 msk japansk soja
2 tsk sriracha chilisås
2 msk olja

1. Strimla kycklingen, blanda ihop det med marinaden.
2. Stek kycklingen tills den får lite yta.

Bröd
2 skivor ljust bröd
Jordnötssmör
Parmesanost
Smör

1. Bred smör och jordnötssmör på mackorna.
2. Riv lite parmesan över.
3. Grilla mackorna i ugnen tills kanterna blir knapriga och osten smält.

Inlagd lök 
3 rödlökar
1.5 dl vitvinsvinäger
1.5 dl socker
3 dl vatten
2 lagerblad
1 msk sriracha chilisås
Svartpeppar

1. Skär löken i tunna strimlor, lägg det i en burk. Lägg i lagerbladen och ca 2-3 tsk svartpeppar.
2. Koka upp resten av ingredienserna och när det kokar så häll det i burken och sätt på lock.
3. Låt det stå i rumstemperatur tills burken svalnar, sätt sedan den i kylen.

Inlagd (eller picklad som det också kan kallas) rödlök passar till det mesta. Den kan förvaras i kylen i flera veckor, så därför kan man göra lite extra när man ändå håller på. Mängderna i detta recept ger en ganska stor burk

Övrigt
Romansallad
Sockerärtor
Gröna oliver

Strimla sallad och sockerärtor.

Ta ut brödet ur ugnen när det är klart, lägg över sallad och sockerärtor. Sedan kyckling (som ska vara varm) och löken. Servera med lite oliver till. Brödet är lite sött med smak av jordnöt, oliverna är salta, romansalladen är krispig och löken syrlig; det blir en godare kombination än man kan tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar