tisdag 21 oktober 2014

Chilisås #2 - Chilisås med ingefära


En lite Asien-inspirerad men simpel chilisås med en klar smak av ingefära. Rätt mild så man kan hälla på ganska rejält av den på tacon, i thaisoppan eller var man vill. Den passar nog till det mesta.

För ca 5-6 dl sås

325 g tomat
120 g gul lök
100 g röd paprika
70 g röd chili (spansk peppar), ca 3 st med kärnor, dvs sån vanlig chili man brukar köpa.
20 g (skalad) färsk ingefära
4 g vitlök (ca 1 klyfta)
75 ml limesaft
150 g socker
50 ml risvinäger
100 ml vitvinsvinäger

1. Hacka alla ingredienser och lägg allt i en ugnsform, sprid ut. Häll över socker och limejuice.
2. Låt stå i ugnen på överunder-värme i 1 timme på 150-160C.
3. Lägg allt i en kastrull och häll i all vinäger, koka i 10-12 minuter.
4. Kör allt i en mixer några minuter tills den är helt slät, buteljera sen i rengjorda flaskor eller dylikt.
5. Förvara i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar