Inlagd chili blir mycket mildare i smaken, nästan så hettan är borta helt och bara chilismaken återstår.
Passar som tillbehör till väldigt mycket. Det tar dessutom bara en kvart att göra. Ett tips är att ha gummihandskar på sig när man skär chilin så man slipper få det på fingrarna.
8 st stora vanliga chilifrukter (spansk peppar)
1 stor klyfta vitlök
0.5 dl äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 dl socker
1.5 dl vatten
1 krm svartpeppar och salt
1. Dela chilin på tvären. Rensa ut kärnor och det vita fruktköttet. Strimla det sedan fint. Strimla även vitlöken och lägg i en liten burk. Häll i salt och peppar.
2. Koka upp vinäger , socker och vatten tills sockret löst sig. Häll det sedan i burken och sätt på lock. Låt svalna och ställ sen i kylen. Det håller flera veckor i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar