söndag 8 mars 2015

Oxfilémacka med soltorkade tomater, grana padano och kapris/dragon-smör



Jag hade köpt en hel bit oxfilé och där var några kantbitar som inte var så roliga, så de hamnade på en macka. En mycket god macka.

För 2 pers

Ca 150 g oxfilé
2 skivor ljust bröd
2 msk små kapris
Dragon (torkad)
25 g smör
5-6 Soltorkade tomater
1 dl riven grana padano eller parmesan


1. Finhacka kapris och pressa ur vätskan så mycket det går. Blanda det med smör och krydda med mycket dragon, ca 1 msk. Blanda ihop och forma till små puckar och lägg det i frysen.
2. Skiva oxfilén, ca 1 cm skivor.
3. Finhacka tomaterna. Bred lite smör på bröden, fördela tomaten jämnt och toppa med osten. Sätt in mackorna i ugnen på 200 C tills osten har smält och mackan fått lite färg.
4. Stek oxfilén snabbt i en varm stekpanna, ca 30-40 sekunder per sida. Ta ut mackorna ur ugnen, lägg på köttet och toppa med lite extra dragon och kryddsmöret.

Mycket godare än man kan tro :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar