söndag 8 mars 2015

Hjortflank med karljohansvamp, enbärskryddsmör, brysselkål och parmesanpotatismos



För 2 personer

Kryddsmör
40g smör
1 krm salt
1 krm vitlökspulver
4 enbär

Hacka enbären fint och blanda ihop allt. Spritsa ut smöret på lite folie och sätt i frysen. Ta fram lite innan servering.

Potatismos
Koka mjölig potatis, ca 5 st normalstora. Gör mos och blanda det med 1 dl riven parmesan, krydda lite med svartpeppar och salt.

Kött
Ca 350-400 g hjortflank, hjortfilé funkar också.

1. Salta och peppra köttet.
2. Bryn det runt om i en het panna med smör.
3. Sätt det i ugnen, 150C, med en stektermometer. När köttet är 55C ta ut det och låt vila under lite folie. Skiva upp innan servering.

Svamp
20 g torkad karljohansvamp

1. Låt svampen ligga i kallt vatten minst 30 minuter innan, helst längre.
2. Pressa ur vätskan, stek i rikligt med smör och salta och peppra lite.

Brysselkål
Plocka av de yttersta bladen om de är vissna. Skär sedan loss de större bladen på ca 10 brysselkål. Koka upp lättsaltat vatten och kasta i bladen, koka dom i 15-20 sekunder och häll sedan av och spola med kallt vatten. Använd sedan som garnering.

Sedan är det bara att servera och käka. Servera med lite rårörda lingon till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar