tisdag 11 oktober 2016

Tonfisk med friterade musslor och gurka




För 2-4 portioner

Musslorna
15-20 blåmusslor (köttet, finns att köpa fryst)
1 dl öl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Panko-ströbröd

1. Tina musslorna om de varit frysta.
2. Blanda 1 dl öl och ca 1 dl vetemjöl, samt 1 tsk bakpulver i en liten skål och vispa till en tjock smet. Låt gärna smeten stå och dra en stund.
3. Doppa musslorna i smeten och rulla sen i ströbrödet.
4. Häll lite olja i en liten kastrull, värm till 180C och fritera några minuter precis innan servering.

Fisken
Salta och peppra fisken lite och stek i en varm panna i lite olja, bara 30-40 sekunder per sida. Fisken ska vara rå i mitten.

Gurka
Skala gurkan och hyvla den tunt med en osthyvel. Droppa lite vinäger över och blanda i lite sesamfrön.

Sojasås
1 klyfta vitlök
5 msk soja
1 tsk sriracha

Funkar både som förrätt för fyra personer eller servera med lite ris som huvudrätt för två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar