En riktigt god macka funkar fint även som middag. Denna gången använde jag en vildsvinsstek som råkade vara i frysen, men det går lika bra med rostbiff eller annat liknande kött (dock får man anpassa innertemperatur efter vilket kött man använder).
Det underlättar om man har en skärmaskin för att få tunna skivor av köttet, annars får man skära så gott det går med kniv.
För 4 portioner
Kött
600 g vildsvinsstek (eller annat kött i hel bit)
1 krm paprikapulver
1 krm vitlökspulver
1 krm oregano
1 krm anchochilipulver
½ krm rökt paprikapulver
1 krm spiskummin
1 krm salt
1 krm peppar
2 msk ljus sirap
2 msk flytande honung
½ msk Liquid smoke
1. Blanda ihop de torra kryddorna och gnid in det runt om hela köttbiten.
2. Sätt i en stektermometer, 69-70C för vildsvin, och ha det i ugnen på 150C tills det är klart. När köttet nästan är klart, blanda sirap, honung och rökessens och ringla det över köttet och grilla på det lite.
3. Låt köttet svalna lite och skär det sedan i tunna påläggsskivor.
Dressing
1 vanlig röd chili eller annan chili efter smak
4 inlagda jalapenos
1½ dl majonnäs
½ dl kapris
1. Finhacka jalapeno, chili och kapris och blanda med majonnäsen. Låt det gärna stå ett tag.
Grädda klart 2 stora frysta baguetter i ugnen, lägg på dressing, kött, ruccola och toppa med cornichons och lite tomat. Jag serverade med pommes och resten av dressingen som var över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar