onsdag 16 december 2015

Snabb korvgryta med 3 sorters korv


Snabb korvgryta med 3 sorters korv. Min fyraåriga dotter tyckte om både att äta det och att göra såsen, hon fick mäta och blanda ihop alla ingredienserna :)

Man hinner laga grytan på samma tid som det tar för riset att koka. Börja med att sätta riset på kok.


För 4 personer

Man kan använda vilken korv man vill men det ska vara någon kryddig och en av dem ska helst vara en lammkorv. Blanda olika korvar så blir det mer smak.

2 lammkorvar
2 chorizo (milda)
2 bratwurst

15 cm purjolök
5 msk mild ajvar
3 msk tomatpure
2 msk ljus soja
1 tsk sriracha  (eller lite chilipulver)
1 dl mjölk
2.5 dl 15% matlagningsgrädde
1 msk oxfond
Färsk basilika, 10-12 blad
1 krm svartpeppar
4 soltorkade tomater (finhackade)

1. Skär korven i slantar och hacka purjolöken. Stek i lite olja så korven får lite yta.
2. Blanda resterande ingredienser (såsen). Häll det över korven när det är färdigstekt, koka upp och låt sjuda i några minuter medan riset kokar klart.

Färdigt att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar