tisdag 11 november 2014

Chililsås #3 - Habanero & grillad ananas

En ganska potent chilisås, med tydlig smak av grillad färsk ananas. Den blev ganska stark, eventuellt kan man välja att ta bara en halv habanero.

Ca 3-4 dl sås
1 habanero, med kärnor
1 stor röd chili (spansk peppar) med kärnor, ca 15 g
250 g tomat
45 ml citronsaft
100 g socker
1.5 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
2 krm torkad koriander
200 g färsk ananas

Jag passade på att göra detta när jag ändå skulle grilla.

1. Lägg alla ingredienser förutom ananas i en kastrull och låt det stå och puttra tills allt mer eller mindre kokat sönder och blivit mjuk. Såsen kommer att börja tjockna lite. Koka ner så att det är lite mer än hälften av vätskan kvar.
2. Skala ananasen och skiva den, grilla över glöd så den får lite grillyta.
3. Kör allt i en mixer tills det blir slätt.

Gott till all grillad mat! Jag serverade det till grillade revben, ananas och coleslaw med rödkål.



Gott med grillat även i november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar