tisdag 9 september 2014
Kycklingbiff med ugnsrostade rödbetor och oströra
För 4 personer
Kycklingbiff
3-4 kycklingfiléer (ca 600g)
Citron
Färsk gräslök
Ingefära
Ströbröd
1. Kör kycklingfilén i en mixer men mosa inte den helt, den ska fortfarande ha lite bitar i sig.
2. Blanda i saft och rivet skal från ca en halv citron, ingefära (färsk ca 2-3cm rivet eller ca 1 tsk torkad) och en näve finhackad gräslök. Salta och peppra.
3. Blanda i lite ströbröd i taget tills den får en fastare konsistens.
4. Forma 4 biffar av det och stek i smör
Om man kan är det bättre att göra färsen några timmar innan man steker den för då kommer den smaka mer.
Rödbetor
1. Skala rödbetorna och skär i klyftor.
2. Ta lite olja på dom, krydda med timjan och lite flytande honung. Salta lätt.
3. Sätt in i ugnen tills de är mjuka.
Oströra
Blanda salladsost eller fetaost med turkisk yoghurt, kvarg, cremé fraiche eller liknande. Pressa i lite citronsaft och krydda med lite svartpeppar. Den ska fortfarande ha ganska fast konsistens.
Sen är det färdigt. Enkelt och gott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar