söndag 26 mars 2017
Lamm och hjort med trattkantarell/valnöts-krutonger, spenat och fetaost
Normalt hade man väl använt en typ av kött för detta men jag råkade ha en ensam liten lammfilé och en kantbit av en dovhjort-ytterfilé, så jag använde bägge dessa för att få till två portioner.
Vi åt detta som huvudrätt efter en förrätt, och sedan efterrätt på det... som ensam huvudrätt får man ju ha något annat också.
En väldigt simpel rätt egentligen, och snabblagat, men det var godare än jag själv hade förväntat mig :)
Krutong-crumble
Nästan som krutonger fast mindre, smaksatta med trattkantarell och valnöt.
1 skiva ljust bröd
10 valnötshalvor
½ dl torkad trattkantarell
2 msk olja
Salt, peppar
1. Lägg valnötshalvorna och trattkantarellen i en mixer och blanda det till ett pulver mer eller mindre.
2. Skär brödet i små bitar, 3-4 mm stora tärningar.
3. Blanda olja, salt, peppar och svamp/nöt-pulvret med brödet. Blanda runt ordentligt. Lägg på bakplåtspapper i ugnen på ca 150-170C och rosta tills brödet börjar bli knaprigt. Det tar några minuter och det kan brännas fort så ha koll på det.
När brödet börjar bli knaprigt, låt det svalna.
Köttet
250-300 g lammfilé och/eller hjortytterfilé
1. Salta och peppra köttet, stek eller kör i ugnen till 55-57C. Behövs inget mer.
Spenat
100 g färsk babyspenat
40-50g smör
Salt
1. Stek spenaten i smöret på låg värme tills den blir mjuk. Smöret agerar lite sås också. Salta lite.
Toppa med fetaost vid servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar