onsdag 9 mars 2016

Omelett med kryddig korv, svamp och purjolök



Snabblagat!

För 4 portioner

Omelett
4 ägg
½ dl mjölk
1 dl riven parmesan
Lite svartpeppar

1. Blanda ihop allt och stek i smör på låg värme. Stek klart omeletten utan att vända den.

Topping
200 g kryddig korv, gärna två olika sorter (tex chorizo eller kabanoss)
1 paket (140 g) bacon
20 cm purjolök
2-3 salladslökar
5 stora champinjoner
Färsk timjan
Balsamicocremé
Parmesan

1. Hacka korv, bacon och svamp. Stek det en stund i olja tills baconet börjar bli krispigt och korven fått lite yta.
2. Strimla purjolök och salladslök, släng i det på slutet och låt det steka med några minuter.

Bröd
4 skivor bröd
1 tomat
2 dl riven parmesan

1. Bred lite smör på 4 skivor bröd, lägg på skivad tomat och parmesan. Sätt det i ugnen tills osten smält och brödet börjar bli krispigt.

Servera brödet med 1/4 av omeletten på varje skiva, och lägg på korvröran. Toppa med riven parmesan, balsamicocremé och ordentligt med färsk timjan. Några skivor äpple till är också gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar