onsdag 9 mars 2016
Omelett med kryddig korv, svamp och purjolök
Snabblagat!
För 4 portioner
Omelett
4 ägg
½ dl mjölk
1 dl riven parmesan
Lite svartpeppar
1. Blanda ihop allt och stek i smör på låg värme. Stek klart omeletten utan att vända den.
Topping
200 g kryddig korv, gärna två olika sorter (tex chorizo eller kabanoss)
1 paket (140 g) bacon
20 cm purjolök
2-3 salladslökar
5 stora champinjoner
Färsk timjan
Balsamicocremé
Parmesan
1. Hacka korv, bacon och svamp. Stek det en stund i olja tills baconet börjar bli krispigt och korven fått lite yta.
2. Strimla purjolök och salladslök, släng i det på slutet och låt det steka med några minuter.
Bröd
4 skivor bröd
1 tomat
2 dl riven parmesan
1. Bred lite smör på 4 skivor bröd, lägg på skivad tomat och parmesan. Sätt det i ugnen tills osten smält och brödet börjar bli krispigt.
Servera brödet med 1/4 av omeletten på varje skiva, och lägg på korvröran. Toppa med riven parmesan, balsamicocremé och ordentligt med färsk timjan. Några skivor äpple till är också gott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar