Jag torkade 100 g spansk peppar (vanliga röd chili från ICA) och 50 gram habanero. Jag använde ungefär hälften av det för denna röran. Den är ganska stark men inte superstark, ungefär så att jag tyckte 200 gram köttfärs blev rätt lagom med en matsked av detta i.
Börja med att strimla upp all chili. Jag valde att rensa bort fröna i habaneron men behöll dem från den andra chilin.
15 g torkat av 150 g färskt |
När chilin är torr, mixa det till flakes av önskad storlek med en mixerburk. Ett tips är att inte andas in dammet när man öppnar burken.
Såsen
Det blir ca 1.5 dl av dessa måtten.
2 msk torkad chili
2 msk risvinäger (vitvinsvinäger funkar också)
1 msk ljus soja
3 msk rapsolja
2 msk ketchup
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Lägg det i en kastrull och koka upp snabbt och häll sedan i en ren burk med lock. Kan förvaras i kylen i säkert 1-2 månader utan problem. Använd som krydda, chilisås eller vad man tycker det passar som.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar